Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Tekno Bulancak Takımı" adıyla ortaklaşa yaptığı insansız hava aracının üretimini başarıyla tamamlayarak TEKNOFEST 2021 finallerinde yarışmaya hak kazandı.

TÜBİTAK-TEKNOFEST 2021 liseler arası İHA yarışmasına Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Tekno Bulancak Takımı" adıyla ortak başvuru yapmış olup ön elemeyi geçerek teknik destek almaya hak kazanmıştı. TÜBİTAK tarafından sağlanan destek ile kavramsal tasarım aşamasında olan otonom insansız hava aracının üretimi gerçekleştirildi, gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı. Bütün görevleri başarıyla tamamlayan Tekno Bulancak takımı TEKNOFEST 2021 finallerine de katılacak.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Şenel BULUT: "Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren okullarımız Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin birlikte hazırladığı takımımız TEKNOFEST 2021 finallerinde yarışacak. Eğitim camiamıza desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımız Ali İkram TUNA'ya şükranlarımı arz eder, başarımızda büyük emekleri olan idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, gençlerimize destek olan velilerimize teşekkür ederim."