Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Genel Başkan Necdet Demirel, Tirdef Başkan Velili Necati Yılmaz, Genel Muhasip İbrahim Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri Şükriye Olgun, İsmail Yılmaz ve Mehmet Okurlu'dan oluşan bir heyet ile Ankara’da TBMM ve Haymana’da bir dizi ziyarette  bulundu.

Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park Müdürü Ömer Aygül ile yapılan görüşmede,Sakarya Meydan Muharebesinde şehit düşen 42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Adına Haymana'da yapılacak olan Şehitliğin Haziran ayı sonunda bitirileceği belirtildi.

Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın Şahadetinin yüzüncü yılı anma merasimine ev sahipliği yapacak olan  Haymana  Belediye Başkanı Özdemir Turgut  ile 23 Ağustos 2021’de pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak olan açılış ve anma merasimi, program içeriği ve  katılım noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

TİRDEF Heyeti daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Giresunlu milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk,Hasan Turan'ı ziyaret etti. Heyet mecliste bulunmayan Giresunlu milletvekilleri Emine Gülizar Emecen, Necati Tığlı ve Kadir Aydın ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

TİRDEF’ten yapılan açıklamada ;”Milletvekillerimiz ile yapılan görüşmeler sonucunda, TİRDEF faaliyetleri ve Tirebolu ile ilgili konularda her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Ankara ziyaretinde Tirdef Heyetini Haymana’da misafir eden Haymana  Belediye Başkanı Sayın Özdemir  Turgut Bey ve ekibine  gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz.Tirdef heyetini TBMM’de Kabul eden Milletvekillerimize teşekkür ederiz. TİRDEF Heyetini makamında Kabul ederek şehitlik çalışmaları ve diğer ilgili konularda bilgilendiren, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park Müdürü Sayın Ömer Aygül Beye  Çok teşekkür ederiz.

TİRDEF daha öncede ifade edildiği üzere pandemi dönemini boş geçirmeden bu projenin hayata geçirilmesi konusunda çok çaba harcamış; haklı gururumuz olan Milli şehidimiz Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan adına açılacak olan ve ebediyete kadar yaşayacak olan anıtın haklı gururunu yaşamaktadır” ifadelerine yer verildi.