Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden ve Giresun Belediye Başkanlığı tarafından altyapı çalışmaları gerçekleştirilen bölgede incelemelerde bulunan Vali Serdengeçti, çalışmalar hakkında Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan’dan bilgi aldı.

Bölge Müdürü Ulukan, Giresun Millet Ormanı’nın Giresun Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında kalan ve Giresun İli Merkez ilçesi Gaziler Tepesi mevkiinde bulunan 5,07 ha (50 bin metrekare) orman alanında 23 Şubat 2022 tarih ve 3929641 sayılı makam oluru ile kuruluşunun yapıldığı bilgisi verdi.

Çalışmaların planlanan şekilde devam etmesi talimatı veren Vali Serdengeçti, inceleme sonrası yaptığı açıklamada “Giresun Millet Ormanında yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Projenin tamamlanmasıyla sosyal ihtiyaçların önemli ölçüde karşılanabileceği ve şehrimizin güzel manzarasının keyifle seyredilebileceği yeni bir yaşam alanına kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

Giresun Millet Ormanı Gelişim ve Yönetim Planında; İdare Binası, Giriş Kontrol Ünitesi, Manzara Seyir Terası, Kameriya, Kültür Evi, Kır Kahvesi, Büfe, Serbest Oyun Alanı, WC, İbadethane, Yöresel Ürün Satış Birimi, Yaya Yolu, Otopark, Araç Yolu olarak planlanan yapı ve tesisler yer alıyor.(Giresun Valiliği)