Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlayan Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan, Bahçeşehir Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Bulancak Belediyesi, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle hazırlanan bu yıl ikincisini düzenlenecek olan “Geleceğe Yolculuk Bilime Uzanan Eller TÜBİTAK 4007 Projesi ” 12-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Geleceğin eğitim teknolojileri, gelecekte dil, gelecekte sanat, gelecekte insan ilişkileri, gelecekte medya, artırılmış gerçeklik-sanal gerçeklik, geleceğin mesleği İHA pilotluğu, model uydu, robotik kodlama, iklim değişikliği gibi atölyelerin yanı sıra okur yazar buluşmaları, konferanslar ile gerçekleşecek bilim şenliği katılımcılarını bekliyor. Bilim şenliği süresinse Ankara Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, CNN Türk, 29 Mayıs Üniversitesi gibi pek çok köklü kurumlardan akademisyenler ve alanlarında uzman kişiler öğrenciler ile buluşacak.

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut öğrencilerin bilim ile buluşmasını önemsediklerini söyleyerek bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Detaylı etkinlik takvimi ilçe okul idareleri tarafından öğrencilere ulaştırıldığı gibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün web sitesinde de yayınlandı. Öğrenciler ve veliler kendi ilgi alanlarına uygun etkinliklere kayıtlarına yaptırarak etkinliklere katılabilecekler.