Balıkçılık av sezonu sona erdi. Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayan 4,5 aylık av yasağı döneminde, ekonomik faaliyetine devam etmek isteyen balıkçılar için bazı şartlar getirildi.

Buna göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan izin alınarak, kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapılabilecek.Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise yasaktan muaf olacak. Avcılık yapmayı sürdürebilecek.

Konuyla ilgili Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden verilen detaylarda; “Kalkan balığı satışı yapan balıkçılarımızın eğer varsa ve yasal sürede tüketilemeyecekse stoklarında bulunan Kalkan Balığı için yasak başlamadan önce İl/İlçe Müdürlüğümüze başvuruda bulunarak stok tespit tutanağı düzenletmeleri gerekmektedir. Serbest dönemde uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği  İl Müdürlüğü’nden ''Kalkan avcılığı izin belgesi'' alınması zorunludur.1 Nisan 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında Palamut ve Torik avcılığı yasaktır. Ancak 15-31 Ağustos tarihleri arasında çapari ile palamut avcılığı serbesttir. Ordu İli, Ünye İlçesi, Taşkana Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı dönem boyunca yasaktır. Balıkçılarımızın avlanma usul ve esaslarına uymaları ve daha detaylı bilgi almak için  İl ve  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.(Haber Merkezi)