YSK İl Müdürü’nün kendisine takdim ettiği mazbatasından sonra Kubilay Yaman şu açıklamada bulundu ;”Her seçimde olduğu gibi, bu seçimde de; Seçim yarışı bittikten sonra hizmet yarışı başlayacak. Giresun halkı yereldeki bu hizmet yarışının bayrağını kime teslim etmişse, onun öncülüğünde hizmet etmesini ister.Görevimiz daha iyi bir Giresun için kalbimizin çarpması ve bunun içinde elimizden geleni yapmaktır. Bu sebepten dolayı bu göreve seçilen yeni Başkan ve arkadaşlarının kendilerinden öncekilerin yaptıklarını korumak, başlanan projeleri bitirmek ve seçim öncesi taahhüt ettikleri projeleri bir bir hayata geçirmelidir.

Unutmayın ki, seçim öncesi söz verdiğiniz ve ilk günde de Belediye Başkanlığının kapısını söktürdüğünüz gibi yine Giresun halkına yapacağız sözünü verdiğiniz 15 büyük projenizin temel atma törenlerini ve bitirdikten sonra yine açılış törenlerini bulunmak isteriz. Bu projeler Giresun için oldukça önemli projeler. Her Giresun’lu gibi biran önce başlamalarını istiyoruz.

Bizlerin görüşü; sizden önce başlanmış projeleri devam ettirmeniz oldukça önemlidir, şu kesindir ki, askıya alınan projeler Giresun Belediye bütçesine yükten başka bir şey getirmez. Temeli atılan projeleri ben bitirdim demenizi içtenlikle bekliyoruz bizler bu projelerin temelini atanlara da, bu projeleri bitirene de Allah razı olsun deriz.Giresun’a hizmet bu şehirde yaşayan birinin en büyük şerefidir. Bu şerefli görevi alnımızın akıyla kimseyi üzmeden, kırmadan ve özellikle yetim hakkı yemeden ve yedirmeden yapacağımıza söz veriyoruz. Allah bizleri mahcup etmesin inşallah ” ifadelerini kullandı.