NBA'de bu sezon milli basketbolcular Alperen Şengün, Onuralp Bitim, Cedi Osman, Ömer Faruk Yurtseven ve Furkan Korkmaz görev yaptı.Milli oyuncular arasında en etkili performansı Alperen Şengün sergilerken Onuralp Bitim ise normal sezon sonrasını gören tek isim olmayı başardı.

“Alperen Şengün göz kamaştırdı”

Houston Rockets, Alperen Şengün'ün göz kamaştıran performansına rağmen play-in potasına giremedi.

Sezonu 41'er galibiyet ve mağlubiyetle bitiren Rockets, Batı Konferansı'nda 11. sırayı alarak play-in oynayacak takımlar arasına kalamadı.Martta yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonun son bölümünde oynayamayan Alperen Şengün, maç başına 21,1 sayı, 9,3 ribaunt ve 5 asist üretti.San Antonio Spurs karşısında 45 sayı atan Alperen, kariyer rekoru kırmayı başardı. Milli oyuncu, NBA'de bir maçta en çok sayı atan Türk basketbolcu olarak da tarihe geçti.

Los Angeles Clippers karşısında 23 sayı, 19 ribaunt, 14 asist ve Boston Celtics önünde 24 sayı, 12 ribaunt, 10 asist üreten Alperen, sezon boyunca iki kez "triple-double" yaptı.Bu yıl adından sıkça söz ettiren Alperen, performansıyla all-star kadrosuna seçilme noktasına geldi.(AA)