İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada; "Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda, öğrencilerimizin, milli ve manevi değerlerine bağlı, ihtiyaç duydukları bilgi, beceri ve kazanımlarla donanmış bireyler olarak, geleceğe güvenle hazırlanmaları hususunda, bizlere büyük görevler düşmektedir. Bunun için kaliteli bir eğitim öğretim hizmetini sunmak için el birliğiyle çalışıyoruz. 

Bu amaçla, ilçelerimizdeki eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek üzere yaptığımız paylaşım toplantıları ile okul ve kurum yöneticilerimizle bir araya gelme, istişare ederek sorun ve eksiklikleri yerinde tespit etme imkânı buluyoruz. Bu sayede yöneticilerimizin, ekip ruhu ile hareket ederek, eğitim öğretimde kalitenin ve ilçe başarısının artırılmasına daha çok katkı sağlamalarını hedeflemekteyiz." diye konuştu. Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Aydın tarafından Piraziz ilçesinin eğitim öğretim göstergeleri ve yıl içerisinde yürütülen faaliyetlerle ilgili sunum gerçekleştirildi. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar tarafından 2024 yılında yapılacak "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" (LGS) hazırlıkları ile öğrencilerin kazanımlarını, moral ve motivasyonu artırıcı faaliyetlere yönelik bilgilendirme ve paylaşımların yer aldığı sunum gerçekleştirildi.Ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz yaptığı sunumda, 2024-YKS (TYT-AYT) sınavları hazırlıkları ile öğrencilerin kazanımlarını, moral ve motivasyonu artırıcı faaliyetler konusunda bilgilendirme ve paylaşımlarda bulundu.

Müdür Tosunoğlu, okul ve kurum müdürlerine hitaben; akademik başarının artırılması ve il olarak hedeflere ulaşılması için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm yöneticilerin, öğretmenlerle ekip ruhu içerisinde hareket ederek gereken titizlik ve hassasiyeti göstereceklerine inandığını dile getirerek, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar, Şube Müdürü Murat Yavuz ile Piraziz İlçe Milli Eğitim yöneticileri, okul ve kurum müdürleri katılım sağladı.