Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2021 yılı sonuna kadar Bakanlık tarafından ülkeye kazandırılan Kültür Merkezi sayısının 122'ye çıkacağını söyledi. Bakan Ersoy 2022 yılında Giresun Kültür Merkezi projesinin de hayata geçeceğini belirtti.

İnsanların dışarıda kaliteli zaman geçirmesi gerektiğine değinen Ersoy, "İnsanımızın boş vaktini kişisel gelişimden rahatlamaya kadar kendisine bir fayda sağlayacak şekilde değerlendirmesi, elbette kültür ve sanatı bunun bir aracı olarak görmesi önemlidir. Kültür merkezleri tam da bunun için var olmalıdır. Bir bina değil bir yaşam alanı olarak tasarlanmalı ama hepsinden önemlisi amacına uygun şekilde kullanılıp halkımıza layıkıyla hizmet etmelidir" şeklinde konuştu.

2002 yılından bugüne kadar kültür sanatta kat edilen mesafe muazzam bir seviyede olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bizler de bu hizmet yarışını 2018’de devraldığımızda üstüne neler katabileceğimizi planlayarak, hız kesmeden yola devam ettik. İzmir’den Tekirdağ’a, Sivas’tan Van’a, Mersin’den Burdur ve Çanakkale’ye kadar kültür merkezi projelerimizi birer birer hayata geçirdik. Ankara’da eşsiz bir sanat yapıtı olan yeni CSO binamızı açtık. İstanbul’da ise AKM’nin inşası, sanatın ve Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin görkemine yakışır şekilde hızla sona geliyor. 2018 yılından bu yana yapılan çalışmalarla hizmete açılan ve açılma aşamasına getirilen 9 kültür merkeziyle birlikte, 2021 yılı sonunda Bakanlığımızca ülkemize kazandırılan kültür merkezi sayısı 122’ye çıkarılmış olacaktır. İnşallah 2022’de de yolumuza Balıkesir Bandırma, Ordu Ünye ve Giresun Kültür Merkezleri ile devam edeceğiz. Bu süreçte 60 farklı projeye de ödenek desteği sağladığımızı belirtmek isterim. Bugün açılışını yapmanın memnuniyetini duyduğumuz ve Altıeylül Belediyesi tarafından yaptırılan Hasan Can Kültür Merkezi de bunlardan biri. 2 bin 210 metrekare inşaat alanına sahip bu merkez 440 kişilik salona sahip ve bünyesinde 300 metrekarelik gençlik merkezi, sergi salonu ayrıca mescit bulunduruyor. Belediyemizden halkımıza bu merkezde güzel ve yoğun hizmetler vermesini bekliyorum. Halkımızdan da ricam ilginizi eksik etmeyin, istek ve beklentilerinizi de daima ortaya koyun. Öyle ki Balıkesir’in, Altıeylül’ün daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu görelim ve bunun memnuniyetiyle kültür-sanatta yeni hizmetlerin, etkinliklerin, uygulamaların kapısını birlikte aralayalım. Hasan Can Kültür Merkezi’nin hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.