Meslek Yüksekokulu Koordinatörlüğünde, Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can’ın da katılım sağladığı toplantıda MYO Müdür, Müdür Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve Yüksekokul Sekreterleri beraberinde Kalite ve Akreditasyon konuları görüşüldü.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can toplantıda, MYO'ların yüzde 45'lik bir oran ile üniversitenin önemli bir parçası olduğunu hatırlatarak, MYO Yöneticilerinden, yeni program açma, kadro aktarımı ve kaynak kullanımı açısından verimlilik ve etkinlik çerçevesinde davranmalarını istedi. 2019 yılında faaliyete geçirilen 3+1 sisteminden vazgeçmelerinin mümkün olmadığına değinen Rektör Can, bunun yanında sistemin iyileştirilmesi, bazı programların sistem dışı bırakılması gibi başlıkların da yeniden tartışılabileceğini ifade etti. Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Şanal da toplantıda, kalite ve akreditasyon açısından acil olarak atılması gereken adımlardan bahsederek, Kalite Koordinatörlüğü adına Dr.Öğr.Üyesi Hakan Sipahi ve Öğr.Gör. Osman Serdal Karapınar beraberinde MYO'ların akreditasyonu için birim bazında yaptıkları durum tespit çalışmalarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

MYO Koordinatörü Prof. Dr. Aytaç Güder’in ise3+1 mesleki eğitim modeline ilişkin yeni dönemde yapacakları bazı düzenlemelerden bahsettiği toplantı, soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.