İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyareti sonrası Genel Müdür Özcan Duman ve Daire Başkanı Ahmet Tarık Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile birlikte okullara ve kurumlara ziyaretler yaparak, eğitim öğretim faaliyetlerini inceleyerek yerinde gözlemlerde bulundu.

İlk olarak merkez ilçede Fındıkyurdu Anaokulu, 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Ali Haydar Emiroğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve  Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ne yapılan ziyaretlerde okul ve kurumların yönetici ve öğretmenleri de hazır bulundu. Ziyaret kapsamında Giresun’da ki öğretmen ve yöneticilerle "Öğretmenler Odası Buluşması" gerçekleştirdi daha sonra ise Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda Merkez İlçe ve Okul Yöneticileri Toplantısı gerçekleştirdi.

Genel Müdür Özcan Duman ve Daire Başkanı Ahmet Tarık Çakır, okul ve kurum ziyaretlerinde yönetici ve öğretmenlerle de bir araya geldi. Sınıf ziyaretlerinde öğrencilerin bireysel eğitim faaliyetlerine katılarak yerinde gözlemlerde bulundu. Müdür Duman, okullarda karşılaştığı velilerle sohbetler ederek, öğrencilerin eğitimi ve gelişimleri konusunda bilgiler alırken, velilerin istek ve önerilerini de dinledi.